Retur og angrerett

Ønsker du å bytte eller returnere? Det er selvfølgelig ikke noe problem! Du har 14 dagers angrerett på alle varer utenom undertøy, øredobber, munnbind og hygieneprodukter. Slik gjør du:

   • Fyll ut «ANGRESKJEMA» vedlagt i forsendelsespakken din og legg den inni pakken du skal bytte eller returnere.  Du får en bekreftelse på mail så fort vi har behandlet din retur. Vi gjør oppmerksom på at behandling av retur kan ta opptil 14 dager.
   • Vedlagt din bestilling finner du en ferdig utfylt returlapp som du fester godt synlig utenpå returpakken. Pass på at gammel etikett enten fjernes eller dekkes til slik at den ikke er synlig. Lever returpakken til nærmeste Posten/Bring utleveringssted. Merk at pakken ikke kan sendes med Postnord eller andre transporterer eller legges i postkasse.Ved bruk av den ferdig utfylte returlappen som følger med pakken din, trekkes du kun 89,- i portokostnad ved retur. Du blir ikke belastet for porto ved reklamasjoner eller bytte av størrelse, så sant vi har størrelsen du ønsker på lager.
    NB! Dersom du velger en annen forsendelsesmetode og/eller ikke bruker vedlagte retur etikett, må du selv dekke hele returkostnaden.
   • Du kan kun bytte mottatt vare i en annen størrelse eller en annen vare med tilsvarende beløp. Gi oss gjerne beskjed på byporten@day.dk så snart du vet at du ønsker å bytte størrelse, slik at vi kan holde av varen for deg, og gi deg klarsignal for mulig bytte. Om du ønsker en annen vare må du legge inn ny bestilling på daybyporten.no.
   • Varen(e) som returneres skal være ubrukt, uten skade, alle etiketter skal sitte på plagget og den originale emballasjen må medfølge returen. Ved retur av sko, sørg for at skoesken er pakket inn eller dekket på en måte som ikke skader esken, da esken er en del av produktet. Dersom det følger gave/gaver med på kjøpet, må gaven returneres sammen med varen ved eventuell retur. Kjøper er ansvarlig for at pakken kommer tilbake til oss når varene returneres. Med dette betyr det at du er ansvarlig for pakkens innhold frem til vi mottar returen din. Dermed anbefaler vi at du bruker vedlagte returlapp som du har mottatt med forsendelsen din. Hvis du velger å sende pakken med annen forsendelsesmetode, anbefaler vi å sende med sporing slik at du er forsikret.
   • Så fort vi har mottatt og behandlet din retur vil du få en oppdatering fra oss. Om du har valgt faktura som betalingsmåte, kan du logge deg inn på klarna.no eller direkte i Klarna-appen for å utsette forfallsdatoen på din retur slik at du ikke får purregebyr i mellomtiden.
   • Du kan bytte eller returnere hele eller deler av din ordre i vår fysiske butikk på Byporten Shopping, selvfølgelig helt gratis! Returadresse: DAY Birger et Mikkelsen, Byporten Shopping, Jernbanetorget 6, 0154 Oslo

 

 Utvidet returfrist i forbindelse med julehandelen 2022
Alle kjøp som er gjort i perioden 19.november - 24.desember kan byttes/ returneres tom. 15.januar 2023. 

 

Returregler for pakketilbud-kampanjer:

Ved pakketilbud – for eksempel kjøp 3, betal for 2 – gjelder følgende regler for retur:

Hvis du vil returnere deler av kjøpet, kan du få en ny vare eller en tilgodelapp med verdien av den returnerte varen. Du kan ikke returnere deler av kjøpet og få beløpet refundert. Ta kontakt med vår butikk for å få hjelp med returen og bytte til ny vare eller tilgodelapp.

Hvis du vil returnere hele kjøpet gjelder våre vanlige regler for retur og tilbakebetaling.

 

Vi gir deg 14 dager åpent kjøp på ubrukte varer, fra den dagen du bestilte. Du har rett til å heve kjøpet hvis bestillingen din blir forsinket. Ved forsinkelse kontakter vi deg og oppgir en ny leveringsdato og du kan da velge å vente på varene eller heve kjøpet.

Ønsker du å få tilbakebetalt penger for hele eller deler av din ordre fyller du ut angreskjema som er tilsendt med varene til deg. Kopi av angreskjema kan du også laste ned her
Tilbakebetaling skjer så fort din retur er godkjent og systemet har behandlet returen. Tilbakebetalingen vil skje til det kortet du benyttet under kjøpet. Valgte du faktura som betalingsmåte blir din faktura slettet og eventuell innbetalt sum tilbakebetalt til din konto. Refunderinger gjort til Klarna vil være på din konto innen 2-7 virkedager ved kortbetaling. Refusjonstiden kan variere ut i fra hvilken bank eller kortutsteder du har. Dersom du har benyttet gavekort ved bestilling vil gjeldende beløp tilbakeføres til gavekortet. Hvis du ikke henter din pakke vil du bli belastet 250,- for å dekke ekspedisjonsavgift, returfrakt og håndtering.

 

Angrerett
Med mindre avtalen er unntatt fra angrerett, kan kjøperen angre kjøpet av varen i henhold til angrerettloven.
Kjøperen må gi selger melding om bruk av angreretten innen 14 dager fra fristen begynner å løpe. I fristen inkluderes alle kalenderdager. Dersom fristen ender på en lørdag, helligdag eller høytidsdag forlenges fristen til nærmeste virkedag. Angrefristen anses overholdt dersom melding er sendt før utløpet av fristen. Kjøper har bevisbyrden for at angreretten er blitt gjort gjeldende, og meldingen bør derfor skje skriftlig (angrerettskjema, e-post eller brev).
Angrefristen begynner å løpe:
 • Ved kjøp av enkeltstående varer vil angrefristen løpe fra dagen etter varen(e) er mottatt.

 • Selges et abonnement, eller innebærer avtalen regelmessig levering av identiske varer, løper fristen fra dagen etter første forsendelse er mottatt.

 • Består kjøpet av flere leveranser, vil angrefristen løpe fra dagen etter siste leveranse er mottatt.

  Angrefristen utvides til 12 måneder etter utløpet av den opprinnelige fristen dersom selger ikke før avtaleinngåelsen opplyser om at det foreligger angrerett og standardisert angrerettskjema. Tilsvarende gjelder ved manglende opplysning om vilkår, tidsfrister og fremgangsmåte for å benytte angreretten. Sørger den næringsdrivende for å gi opplysningene i løpet av disse 12 månedene, utløper angrefristen likevel 14 dager etter den dagen kjøperen mottok opplysningene.

 • Ved bruk av angreretten må varen leveres tilbake til selgeren uten unødig opphold og senest 14 dager fra melding om bruk av angreretten er gitt. Kjøper dekker de direkte kostnadene ved å returnere varen, med mindre annet er avtalt eller selger har unnlatt å opplyse om at kjøper skal dekke returkostnadene. Selgeren kan ikke fastsette gebyr for kjøperens bruk av angreretten.

 • Kjøper kan prøve eller teste varen på en forsvarlig måte for å fastslå varens art, egenskaper og funksjon, uten at angreretten faller bort. Dersom prøving eller test av varen går utover hva som er forsvarlig og nødvendig, kan kjøperen bli ansvarlig for hele eller deler av varens verdi.

 • Selgeren er forpliktet til å tilbakebetale kjøpesummen til kjøperen uten unødig opphold, og senest 14 dager fra selgeren fikk melding om kjøperens beslutning om å benytte angreretten. Selger har rett til å holde tilbake betalingen til han har mottatt varene fra kjøperen, eller til kjøper har lagt frem dokumentasjon for at varene er sendt tilbake.

 
Returpolicy
En retur forutsetter at varen er i sin fulle stand og helt ubrukt. Alle originale merker og prislapper skal henge på plagget. Varer med sminkeflekker, sterk lukt eller er tilskitnet på annen måte vil vi anse produktet som brukt. Undertøy, bikini/badetøy, kosmetikk, smykker og andre hygienene- produkter kan dessverre ikke returneres. Eventuelle feilvarer kan vurderes som reklamasjon. Sko skal returneres med original innpakning og emballasje. Vi ber deg om å ikke bruke skoenes original eske som forsendelsesemballasje eller klistre fraktlapper og annet på esken.
 

Har du spørsmål? Ta gjerne kontakt med oss på telefon 23 36 20 74 eller byporten@day.dk